zondag 18 december 2011

Zuurkool met sambal

Voor 4 personen.

Ingrediënten
1 pakje zuurkool
Aardappels
Honing
1 salami
2 flinke uien
Sambal Manis
Witte peper en zout
Peterselie

Knijp al het vocht uit de zuurkool en leg de zuurkool in een diepe ovenschaal. Daar overheen een straal honing.

Snij de salami in stukjes en snipper de 2 uien. Dit alles bakken in wat olijfolie met een hele flinke eetlepel sambal manis. Dit gaat bovenop de zuurkool.

Een pan aardappels koken en fijnstampen met zo'n fijne ouderwetse stamper, scheutje olie of klontje boter er doorheen, wat witte peper en gedroogde peterselie (of verse, nog beter). Zo heb je aardappelpuree.
Dit gaat bovenop de zuurkool. Je kunt er eventueel nog kaas overheen strooien. Kaas is altijd lekker. De schaal afdekken en een half uurtje in de oven op 180 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten