Lekker en mager, mits je ze in de oven maakt. De perfecte zaterdagavondhap.
Een goed koksmes is een aanrader want met fijnhakken bedoel ik ook echt fijnhakken. Het voordeel is wel dat je weinig hoeft te timen. Uiteindelijk gaat de vulling toch afgekoeld de wraps in.
Afwas
Een scherp mes
dus
Snijplank
Grote diepe pan of een wok
Een klein pannetje om de kip in te koken
Vergiet
Wat bordjes en lepeltjes en zooi
Ook nodig:
Bakpapier
Ingrediënten voor de vulling (± 20 stuks)
olijfolie
1 dubbele kipfilet (zo klein mogelijk snijden en koken in bouillon)
2 uien
6 teentjes knoflook
1/2 spitskool
1 flinke wortel
1 handje snijbonen
Selderij
Bosui
± 400gr taugé
Sambal +
Ketjap Manis
Chilisaus
Peper en zout
Ingrediënten voor de wraps
Filodeegbladeren
1 eetlepel meel,
1 eiwit en een scheutje water voor een lijmpapje
Snij alle groenten behalve de taugé zo fijn mogelijk. Hoe fijner hoe beter.
Hou de volgende volgorde aan: ui en knoflook fruiten. Wortel, snijbonen en kool erbij.
1 eetlepel sambal, 2 eetlepels ketjap, 3 eetlepels chilisaus door de groenten. De gekookte kip erbij.
Selderij en bosui een minuutje of 2 meebakken. De taugé maar een minuutje meebakken en het mengsel in een vergiet laten afkoelen.
Loempia's vullen, vouwen en dichtplakken met het lijmpapje. Als je ze gaat stapelen om bijvoorbeeld een paar in te vriezen, wel even bakpapier tussen de lagen loempia's anders kleeft de hele handel aan elkaar.
15 minuten in de heteluchtoven op 250 graden. Of frituren in een wok met zonnebloemolie voor een vettere bek.
Loempiasausje
Ketchup, scheutje chilisaus, een scheutje ketjap en sambal.
De volgende keer ga ik er nog een flinke hoeveelheid gember en wat roerei door doen. Maar met loempiavulling kun je natuurlijk eindeloos variëren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten