zondag 18 december 2011

Courgettesoep

Voor ongeveer 3 liter.
Courgettesoep is simpel, lekker en gezond en je kunt een heleboel tegelijk maken en in de vriezer bewaren.

Ingredienten voor 3 liter soep
2 uien (fijnsnijden)
1 kilo courgette (dat zijn er ongeveer 3, in kleine blokjes snijden)
3 teentjes knoflook (persen)
1 eetlepel bloem (of zelfrijzend bakmeel)
4 dl witte wijn (bloem doorheen roeren)
1 liter bouillon
± 200 ml créme fraîche
1 bosje verse peterselie (fijnhakken)
1/2 bosje verse basilicum (ook fijnhakken)
een paar blaadjes laurier olijfolie zout peper

Afwas 1 hele grote pan
1 kleinere pan
1 snijplank
1 groot mes iets om mee in een grote pan te roeren
1 staafmixer

Bak de uitjes bruin met een snufje zout en peper. Voeg de courgettestukjes, knoflook en een beetje zout toe en bak alles 10 minuten. Pureer het groentemengsel goed fijn met een staafmixer. Kijk uit, anders zit het overal. Roer de bouillon en de créme fraîche door de groentepuree.

Roer de bloem door de wijn en giet dit langzaam in kleine scheutjes bij de soep.
Neem hier de tijd voor. Krijg je klontjes, of is de structuur nog niet glad genoeg dan kun je nu nog één keer de staafmixer door de soep halen voordat de laurier erdoor gat.

Breng de soep tegen de kook aan en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met zout, peper eventueel nog een bouillonblokje en voeg de verse kruiden toe. Nog een half uurtje tot 3 kwartier op laten staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten