zondag 18 december 2011

Geitenvlees in bokbier

Voor 4 personen.

Ingrediënten
± 1 kilo geitenvlees in hapklare brokken
4 flesjes bokbier
1 hele erge enorm grote ui of 2 normale (snipperen)
6 teentjes knoflook (persen)
1 spaans pepertje (pitjes d'r uit en megafijn snijden)
1 winterpeen (in halve plakjes)
1 bakje champignons (in plakjes of in kwartjes)1 paprika (zo'n zoete puntige. In ieder geval geen groene! Die worden bitter in de stoof. Groene paprika is sowieso niet okay want die zijn nog niet rijp en rode zijn toch veel lekkerder. Pitjes d'r uit en snipperen.)
3 tomaten (heel kort koken zodat het velletje loslaat daarna in stukken snijden)
Gedroogde abrikozen (lekker veel)
1 appel (schillen en in stukjes snijden)
Laurier, thijm, peper en zout.
1 handje haricoverts
1/2 courgette (ook in halve plakjes)
De courgette en de haricoverts lagen in de weg in de koelkast dus die heb ik er ook maar in gemikt. Vandaar.

Afwas 
1 hele grote pan
1 snijplank
1 koksmes (kijk uit voor je vingers)
1 schuimspaan

Vlees in olijfolie bruin bakken met wat peper en zout. Gesnipperde ui en knoflook meefruiten.
De rest van de groenten er fijngesneden bij. Afblussen met een flesje bokbier. Weer warm laten worden (niet laten koken!) en langzaam het 2e flesje bok er bijgieten.

Bouillonblokje d'r bij en een anderhalf uurtje laag op laten staan met de deksel op de pan.
Af en toe schuim afscheppen en omroeren. Ergens halverwege kunnen het appeltje en de abrikozen er bij.

Ondertussen lekker het 3e en 4e flesje bokbier opdrinken. Lekker met gebakken aardappeltjes of rijst. Voor wat meer body zou je ook halverwege pompoen toe kunnen voegen. Alleen uitkijken dat de pompoen dan niet te papperig wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten