zondag 18 december 2011

Tomatenketchup

Pan 1 (tot pulp koken)
2,5 kilo tomaten (gepeld)
1 ui (gesnipperd)

Pan 2 (kwartiertje gaarstoven met een scheutje rode wijn)
2 uien
1 venkel
flink olijfolie
4 knoflook
1 spaanse peper (of een flinke lepel sambal)
1 bosje basilicum
1 eetlepel korianderzaad
1 theelepel kruidnagel
Een stuk gember


En dan
Mik de inhoud van de 2 pannen bij elkaar en haal er goed de staafmixer doorheen. Nog even goed door laten sudderen.

Zeven
Haal de inhoud door een zeef en roer het vocht en de pulp weer door elkaar.
Dit 1 of 2 x herhalen, zo wordt de ketchup goed glad. Niks weggooien.

Plus
4dl rode wijnazijn
150gr bruine suiker

Voeg de wijnazijn en de bruine suiker toe en laat alles een uur of 2 inkoken. Klaar. Bottelen in gesteriliseerde potten en ongeopend jaren houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten