zondag 18 december 2011

Pompoensoep (± 2,5 liter)

Het is weer herfst! Hieronder het recept voor een pittige pompoensoep.

More... Ingredienten
1 pompoen met een doorsnede van zo'n 30 cm.
(Doorsnijden met een broodmes. Hart verwijderen. Schillen en in blokjes snijden.)
2 uien (snipperen)
2 teentjes knoflook (fijn snijden)
1 spaanse peper (fijn snijden)
1 appel (schillen en raspen)
Een handje vers gesneden koriander
1,5 liter bouillon (aan de kook brengen)
1 laurierblaadje

Afwas
1 pannetje waar anderhalve liter bouillon in past
1 grote, liefst diepe pan (diep spettert minder qua staafmixer)
1 snijplank
1 koksmes
1 staafmixer

Bak de uien, knoflook en spaanse peper bruin met wat peper en zout. Bak 10 minuutjes de pompoen mee. Giet de bouillon er bij en voeg de koriander toe. Als de pompoen zachtgekookt is haal je goed de staafmixer door de soep. Kook de boel nog een kwartiertje door met de laurier en de appel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten