zondag 18 december 2011

Snert

Ingrediënten
500 gram spliterwten (wassen)
2 liter water en 1 buillonblokje (pas op, niet te zout maken want het spek is ook al zout)
2 hamlappen (in dobbelsteentjes snijden)
1 pakje spekblokjes
3 kleine of 2 grote prei (in ringetjes snijden)
2 grote uien (snipperen)
2-3 aardappels (in dobbelsteentjes snijden)
1/2 knolselderij (in dobbelsteentjes snijden)
1/2 winterpeen (in dobbelsteentjes snijden)
1 bosjes platte peterselie
1 rookworst
2 blaadjes laurier
Eventueel een potje doperwtjes
Eventueel een deciliter witte wijn

Kook de erwten, het spek en de hamlappen 1 uur tot de erwten goed gaar zijn en schep af en toe wat schuim weg.
Voeg de rest van de ingredienten toe en kook nog een half uurtje door.
Snij de rookworst in plakjes en doe die terug in de soep. Dit is al een behoorlijk stevige soep en ik vind 'em lekker zo. Hou je van snert waar je lepel recht op in blijft staan, haal dan de deksel van de pan zodat de soep inkookt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten