zondag 18 december 2011

Aardappelsalade

Ingrediënten
Een pan vol geschilde aardappelen. Hardkokers, zeker geen kruimige.
Een grote ui (snipperen)
Een flinke bos verse peterselie (fijnsnijden)
Zout en witte peper naar smaak
Een of twee teentje knoflook (persen)
Twee volle eetlepels mayonaise
Twee volle eetlepels Turkse yoghurt
Eventeel een bosje koriander (fijnsnijden)
Eventueel bieslook
Eventueel zilveruitjes
Eventueel kappertjes
Schepje suiker

Kook de aardappels met wat zout totdat ze eigenlijk pog net niet gaar zijn, echt op het randje. Dit is ook meteen het grote geheim voor een goede aardappelsalade, anders wordt het te papperig. Af laten koelen en in dunne plakjes snijden. De rest van de ingrediënten toevoegen en voorzichtig door elkaar mengen en koud wegzetten.

De verhouding Turkse yoghurt/mayonaise is een op een, het ligt een beetje aan de hoeveelheid aardappelen hoeveel. Je kunt er altijd achteraf nog een lepel yoghurt en een lepel mayo bij mikken als je de salade te droog vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten