zondag 18 december 2011

Vlaamse Kip

2-4 kippenbouten
2-3 uien
4-6 knoflook
Een bakje champignons
3 - 4 flesjes donker bier (als het echt moet gaan goedkope halve liters pils ook wel, maar gooi er dan wel een schep bruine suiker bij)
Een blikje tomatenpuree
Een kaneelstokje
Twee laurierblaadjes
Een pak chippolata of andere worstjes (bakken in de koekenpan en in blokjes snijden)
1 of 2 plakken ontbijtkoek (in blokjes)

Kip bruin bakken en uit de pan halen.

Ui en knoflook en champignons bruin bakken in het vet van de kip. (Edit: als je nog ganzenvet in de koelkast hebt van de laatste keer confit de canard, dit is een goed moment!).
Vuur goed hoog en langzaam bier bij gieten. Genoeg zodat straks de kip straks onder staat. Tegen de kook brengen en de ontbijtkoek er bij. Kip terug in de pan. Worstjes er bij en de laurier en kaneel.

Deksel niet op de pan zodat alles lekker in kan koken.

Met aardappelpuree en spruitjes of boontjes of weet ik veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten