zondag 10 november 2013

Lamscurry

Lamscurry voor 2 personen

- 650 gram lamsvleesstukjes
- 2 uien en 2 teentjes knoflook
Samen bruin bakken in olijfolie met peper en zout en uit de pan halen.

- ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel koenjit
- 1 chilipeper
- 3cm gemberwortel
- 1 theelepel home made sambal
- trassi
- een scheut olijfolie
pureren in de keukenmachine en in het vocht van het vlees droogstoven.

Vlees terug in de pan, met ook het volgende:
- 4 deciliter kokosmelk
- 2 flinke klodders Turkse yoghurt
- 2 blaadjes laulier
- 2 stokjes kaneel
- 2 kruidnagels
- 1 theelepel koenjit
- extra zout

Dit 3 uur laag opzetten. In het begin zonder deksel tot er genoeg vocht verdampt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten