zondag 30 november 2014

Viscurry

Wanneer en hoe veel zout moet je zelf maar even bedenken.

Pan 1:
2 uien
2 knoflook
stukje gember (raspen)
1 rode peper (zaadjes weg, lijsten laten zitten)
Fijnsnijden en aanbakken

2 flinke theelepels kerrie massala
Optioneel: 1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
doorheenroeren (let op, kruiden niet te heet laten worden!)

In pan 2:
1-2 laurier
Of: 200ml kokosmelk en 200ml visbouillon (1 blokje)
Of: 400 ml kokosmelk, 100ml water en een blokje visbouillon
tegen de kook aan en bij de uien gieten

Vanaf hier is het een 1-pans gerecht:

Er moet vocht uit de saus, dus een kwartiertje in laten dikken is een goed idee. Te waterig is niet de bedoeling. En dan:

Of: 3-4 ons sperziebonenOf: een pak peultjes (beter!) 
Plus: 4 tomaten inblokjes.
Een kwartiertje tot de boontjes bijna gaar zijn

4-5 ons (ontdooide) kabeljauw in grove stukken
± 5 minuten meekoken tot de vis gaar is.

Een handje verse koriander erdoor en serveren met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten