zaterdag 7 februari 2015

Tagliatelli

Gebruik durum tarwe. Met ander meel (behalve Italiaans pastameel dan) gaat dit niet lukken.

Ingredienten
1 ons (plus een beetje) durum tarwe
1 ei
snufje zout

Ei en zout door de tarwe kneden.
Kneden dus. Heel lang. Tot je een droge bol hebt die niet meer kleeft en dan nog wat langer.
Bolletje in huishoudfolie in de koelkast. Half uurtje.

Op een schoon aanrecht of een grote plank: bolletje zo plat mogelijk rollen met een deegroller. Hoe dunner hoe beter, maar groter risico dat je vel gaat scheuren. Neem het risico, want hoe dunner hoe lekkerder :)

Vel een half uurtje laten drogen zodat ie niet meer kleeft. Over een theedoek over een stoelrug bijvoorbeeld.

Rol het vel op en snij er met een vlijmscherp mes dunne plakjes van. Plakjes uitvouwen en je hebt tagliatelli.

Koken in water met zout tot het gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten