vrijdag 17 oktober 2014

Thaise tomatensoep met garnalen

Ingrediƫnten
  • 500 gram tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 rode peper, ontdaan van zaden en in kleine stukjes gesneden
  • een flinke scheut citroensap
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 750 ml groentebouillon (1 bouillonblokje van Maggie)
  • 1 kipfilet in blokjes (optioneel)
  • 125 gram roze garnalen
  • verse koriander naar smaak
Bereiden
Bak de ui en knoflook in wat olie aan in een soeppan.
Voeg de paprika, gember en rode peper toe, bak dit 5 a 10 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, suiker, groentebouillon & citroensap toe, breng het aan de kook.
Laat het 15 minuten zachtjes koken. Pureer daarna de soep met een staafmixer.
Voeg de kipfiletblokjes toe en laat nog ongeveer 15 minuten meekoken totdat deze gaar is.
Maak de soep op smaak met zout.
Verdeel de garnalen over de soepkommen en schep de soep er overheen.
Koriander grof hakken en over de soep strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten