maandag 31 oktober 2016

Humus basics

Tahini2 ons sesamzaad (roosteren in de koekenpan)
Sesamzaad in de keukenmachine en minstens een minuut op volle toeren.
Als het een klont wordt, klein beetje olijfolie toevoegen en een klein theelepeltje zout.
Tot het min of meer vloeibaar is.

Humus
- 60 ml tahini
- Sap van 1 citroen
Samen in de keukenmachine.

Daarbij:
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel komijn
- 2-3 theelepels olijfolie
- klein beetje zout
In de keukenmachine. ± 1 minuut.

Daarbij:
250 gram kikkererwten (niet in 1x)
In de keukenmachine. ± 1 minuut of langer.

Toevoegen tot het smeuïg genoeg is:
klein beetje water en een klein beetje olijfolie.

Opdienen met scheutje olijfolie en paprikapoeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten