vrijdag 17 oktober 2014

Thaise tomatensoep met garnalen

Ingrediënten
  • 500 gram tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 rode peper, ontdaan van zaden en in kleine stukjes gesneden
  • een flinke scheut citroensap
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 750 ml groentebouillon (1 bouillonblokje van Maggie)
  • 1 kipfilet in blokjes (optioneel)
  • 125 gram roze garnalen
  • verse koriander naar smaak
Bereiden
Bak de ui en knoflook in wat olie aan in een soeppan.
Voeg de paprika, gember en rode peper toe, bak dit 5 a 10 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, suiker, groentebouillon & citroensap toe, breng het aan de kook.
Laat het 15 minuten zachtjes koken. Pureer daarna de soep met een staafmixer.
Voeg de kipfiletblokjes toe en laat nog ongeveer 15 minuten meekoken totdat deze gaar is.
Maak de soep op smaak met zout.
Verdeel de garnalen over de soepkommen en schep de soep er overheen.
Koriander grof hakken en over de soep strooien.

vrijdag 3 oktober 2014

Bietensoep

Gejat uit de Allerhande en een beetje aangepast.

Ingrediënten
2 rode uien (snipperen)
2 pakken voorgekookte bieten (8 stuks, samen een kilo)
4 aardappels (in blokjes)
1 liter bouillon
Dille
 4 eetlepels Griekse yoghurt (bakje a 150 g)
100 g gorgonzola (kaas) (verkruimeld)

Verhit olie in een grote pan, fruit hierin de ui lichtbruin.
Schep de bieten en de aardappelblokjes erbij en voeg de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep.
Roer de dille erdoorheen. Schep de soep in kommen en schep in iedere kom een eetlepel yoghurt, kruimel er wat gorgonzola over en bestrooi met nog wat dille.

Dille kan. Voegt wel iets toe, maar hoeft niet.